VI HAR STÄNGT 17 MARS – 2 APRIL.
Alla beställningar som tas emot mellan 16 mars och 2 april kommer därför att skickas först den 3 april.

Vi levererar till Danmark och Sverige

I HARMONI MED NATUREN

Weingut Johanninger

WEINGUT JOHANNINGER grundades 1994 av familjerna Haas och Schufried. Före etableringen fanns en långvarig vänskap mellan Markus Haas och Dieter Schufried. Sedan dess har de förenat sina engagemang för vin, njutning och livsfilosofi.

Rheinhessen och Nahe

Jordmånen i vingårdarna i Rheinhessen består huvudsakligen av ”terrassgrus”, som härstammar från kustområdena i det förhistoriska havet. Där producerar man på ett tiotal hektar klassisk Riesling, Silvaner och Müller-Thurgau, som är typiska druvsorter för Rheinhessen. På själva sluttningen, som öppnar sig mot söder, odlar de Sauvignon Blanc och de röda sorterna Pinot Noir och St. Laurent, samt Cabernet Sauvignon och Merlot.

Johanninger odlar också vin på ett tiotal hektar mark på nedre Nahe. De kalkstensrika lerjordar som finns här är perfekta för att odla mångfacetterade druvor av Bourgogne-typ som Pinot Gris, Pinot Blanc samt Pinot Noir och Pinot Madeleine (Frühburgunder). Uttrycksfull Chardonnay och fruktig Scheurebe rundar av urvalet av druvsorter. Johanninger är särskilt stolta över sina 50 år gamla vingårdar, som producerar uttrycksfulla viner i Bourgogne-stil.

MOUSSERANDE VIN OCH BRANDY BRANDIES

På Johanninger finns även ett litet vineri för mousserande viner med lång jästlagring, som produceras genom flaskjäsning, samt deras destilleri för högkvalitativ konjak.

Weingut Johanninger är ekocertifierat, och alla viner är dessutom veganska. De använder inga kemikalier samt endast organisk kompost för att förbättra jorden.

JOHANNINGER Riesling Stein 2020

Ljus halmgul färg. En klarhet som smakar aprikos, Amalfi-citron, limeskal, mango och även lite havssalt. En saftig Riesling som har ett djup i frukten. Denna Riesling är lätt som en fjäder och frukten är energisk. Syran är mogen och fräsch och mineraliteten perfekt. Fin lång finish – ett glas är aldrig nog!

I harmoni med naturen

Weingut Johanninger är ekocertifierat, och alla viner är dessutom veganska. De använder inga kemikalier samt endast organisk kompost för att förbättra jorden. Lämpliga åtgärder i vingårdarna hjälper till att hålla druvorna friska. De fullt mogna druvorna behandlas med särskild omsorg under och efter skörd. I de genomgående svala välvda källarna vinifieras vinerna med största omsorg, nästan uteslutande torra, och buteljeras först efter en lång mognadsperiod.

Njutning är Johanningers största motivation – de lever vin!

johanninger-j-4
boden-johanninger

Besök Weingut Johanninger

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.