VI HAR STÄNGT 17 MARS – 2 APRIL.
Alla beställningar som tas emot mellan 16 mars och 2 april kommer därför att skickas först den 3 april.

Vi levererar till Danmark och Sverige

Vingårdar

Lär känna våra vingårdar

När du köper viner från Château Wines Direct köper du dina viner direkt från vingården.

Vi säljer viner från handplockade, prisbelönta vingårdar och arbetar ständigt med att utöka vårt sortiment. Gemensamt för våra vingårdar är att de producerar exklusiva och prisbelönta högkvalitativa viner, baserade på hantverk och traditioner. Vi har ett nära samarbete med producenterna, och vi ser fram emot att få dela med oss av några personliga berättelser från vingårdarna med er.

Vinyard chateau-de-la-combe-grape-earrings

Direkt från vingården till dig

Château Wines Direct har visionen att sälja vin på ett nytt sätt, utan dyra mellanhänder. Genom att handla hos oss får du mer kvalitet för pengarna och vinproducenterna får ett bättre pris för sin produkt.

På Château Wines Direct går det mesta av priset för vinet direkt tillbaka till vingården. På så sätt går pengarna till de människor som har gjort vinet och lagt energi, kunskap, teknik, kreativitet och passion i sitt livsverk.

Möt Château Wines Directs vingårdar

christine-and-alan-von-eggers-rudd-palayson-300x200
chateau-de-palayson-viognier-with-sign-700x500

Château de Palayson

Château de Palayson är en prisbelönt vingård med stor historisk betydelse. Gården ligger i Roquebrune sur Argens, beläget på Roche de Roquebrune (de röda klipporna i Roquebrune), väster om Nice och mellan städerna Cannes och St Tropez.
Vingården producerar röda, vita och roséviner och tillhör beteckningen IGP Var / Côtes de Provence.

Château de Palayson får internationellt erkännande för sina röda viner och ingår i Le Guide Hachette. Deras röda viner är baserade på Syrah och Cabernet Sauvignon-blandningar och kan jämföras med en korsning mellan Bordeaux och Rhône-viner. Deras vita viner tillverkas av Viognier och Vermentino (Rolle). Deras rosévin är tillverkat av druvorna Vermentino (Rolle) och Syrah.

Château de La Cômbe

Château de La Cômbe är en familjeägd vingård nära byn Le Muy, som ligger mellan La Colle du Rouet-massiven och de röda klipporna i Rocher de Roquebrune. Vinodlingen producerar ett begränsat antal ekologiskt certifierade viner (ECOCERT) från handskördade druvor och de använder inte herbicider eller andra syntetiska kemikalier för odling.Château de La Cômbe-viner är en del av IGP Var / Côtes de Provence.

De röda vinerna från Château de La Cômbe är av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Syrah och Mourvèdre, medan deras vita viner baseras på Viognier och Rolle.

life at the vineyard
Clos-du-Cotnarian_plowing-with-horse

Clos du Cotnarian

Clos du Cotnarian ligger i Cotnari, i den nordöstra delen av Rumänien. Vinregionen har en lång tradition av vinframställning och ligger cirka en timmes bilresa från Iași, nära gränsen till Moldavien. På Clos du Cotnarian har de traditionella metoderna för vinodling återupptagits, och man använder bl.a. hästar för att ploga åkrarna och man skördar alla druvor för hand, för att producera vita viner på regionens historiska druvsorter.

Appelationen tillhör Cotnari, Rumänien, och Clos du Cotnarian är stolt över att återinföra “Wine of the Voivode” av druvorna Grasa, Francusa, Tamaioasa och Feteasca.

Domaine du Bourrian

Domaine du Bourrian har producerat viner i 150 år och är den äldsta av nio vingårdar i kommunen Gassin på halvön Saint-Tropez i Provence, huvudstaden för rosévin. Ett vackert och soligt område där jorden värms upp av solens generösa strålar medan havsbrisen ger druvorna fukt och hjälper till att skapa vinets unika smak och arom.

Domaine du Bourrians 24 hektar är klassificerade för viner med beteckningen IGP / Côtes de Provence, och druvorna odlas utan bekämpningsmedel och har ekologisk certifiering (ECOCERT). Druvsorterna Grenache Noir, Tibouren och Rolle tillför smak till de känsliga och friska ekologiska rosévinerna enligt de klassiska traditionerna i Provence, som enkelt ger lite extra glamour till ditt liv!

Domaine de la Senche

Domaine de la Senche är en liten, familjeägd boutique-vingård i hjärtat av byn La Livinière i Languedoc i södra Frankrike. Deras fokus ligger på att producera små mängder organiskt vin av hög kvalitet, och de menar att “kvaliteten skapas i själva vingården”. Domaine de la Senche är stolta över mångfalden i deras olika typer av vingårdslägen, vilket ökar vinets komplexitet.

Från 3,6 hektar vinstockar producerar Domaine de la Senche cirka 11 000 flaskor per år. Druvsorterna Syrah, Grenache och Carignan blandas för att skapa utsökta röda viner med beteckningarna Minervois och Cru La Livinière.

Fattoria di Montemaggio

Det familjeägda Fattoria di Montemaggio ligger i Radda i Chianti, i hjärtat av Toscanas Chianti Classico region i Italien. De producerar handgjorda, 100% ekologiska viner som inkluderar Chianti Classico, Chianti Riserva, Chianti Gran Selezione, Torre, och deras Super Tuscany vin Quinta Essentia. Namnet Montemaggio kommer från “Monte Maggiore” (Stora Berget), som beror på vingårdens höga läge över havet.

Fattoria di Montemaggio är medlem i Consortium Chianti Classico, och vingården sträcker sig över ett område på 70 hektar bestående av olika vingårdslägen, olivlundar och skogar. Jorden är rik på galestro, sandsten och alberese. Montemaggios huvudsakliga druvsort är Sangiovese, med små tillägg av Merlot, Pugnitello, Chardonnay, Malvasia Nera och Ciliegiolo.

Vencac Wine

Vinarija Aleksandrovic

Familjen Aleksandrović har gjort vin i över ett sekel. Med en djupt rotad koppling till kultur, mark och historia, ligger Vinarija Aleksandrović bara 80 km söder om den serbiska huvudstaden Belgrad, i den gamla och vackra regionen Oplenac, känd för sin vinodling, vinframställning och rika, historiska arv.

Vinarija Aleksandrović är den ledande privata vingården i Serbien, och alla deras viner produceras uteslutande av druvor som odlas på deras egen 75 hektar mark. Vinstockar är grupperade i tre vingårdsområden: Vinca, Jezevac och Bokanja. Alla tre områdena ligger inom några kilometer och alla kännetecknas av olika mikroklimat och jordtyper som tillhör brun skogsmark och vertisol. Vinarija Aleksandrović-filosofin bygger på kvalitet och är djupt rotad i ett handgjort tillvägagångssätt.

UNCLE'S

UNCLE’S viner görs i mycket små mängder (endast 1 eller 2 barriquer). Fransk ek används för de vita vinerna och nya och gamla barriques för de röda vinerna. Det finns två anledningar till detta: mindre inslag av nya träfat, och så var det praktiskt.

För Andrew Kilian är vinframställning att bearbeta och vårda något vackert som naturen har gett oss. Låt vinet guida dig och följa med dig på dess fantastiska resa full av passion, känslor och tid. Andrew ingriper bara när det behövs och går mycket på magkänslan!

uncles-andrew-killian-hat-bw
uncles-barrel-with-logo

Weingut Johanninger

WEINGUT JOHANNINGER grundades 1994 av familjerna Haas och Schufried. Före etableringen fanns en långvarig vänskap mellan Markus Haas och Dieter Schufried. Sedan dess har de förenat sina kulturer för vin, njutning och livsfilosofi. Weingut Johanninger är ekocertifierat, och alla viner är dessutom veganska. De använder inte kemikalier; endast organisk kompost för att förbättra jorden. Lämpliga åtgärder i vingårdarna hjälper till att hålla druvorna friska. De fullt mogna druvorna behandlas med särskild omsorg under och efter skörd. I de genomgående svala välvda källarna vinifieras vinerna med största omsorg, nästan uteslutande torra, och buteljeras först efter en lång mognadsperiod.

CLOS JANGLI®

CLOS JANGLI® ligger i Luxemburg Mosel, ett område rikt på biologisk mångfald, inte långt från Remich på platsen som heter Scheierberg. Vingården är idealiskt vänd mot sydsydväst och drar nytta av en lerkalkstensjord och en unik underjord innehållande gips, vilket ger framtidens viner en sällsynt karaktär och en god portion mineralitet.

Men det är inte allt – det ekologiska förhållningssättet kompletterat med respekt för biologisk mångfald (användning av nyckelpigor och andra insekter mot myggor, användning av havre som botemedel mot vissa sjukdomar etc.) och manuellt arbete – allt detta bidrar till en optimal utveckling av druvorna. För att inte tala om den speciella relation Stéphane har till sina vinstockar: “Jag smeker växterna och pratar med dem.” Resultatet är druvor av överlägsen kvalitet, vilket fortfarande överraskar hans vinmakarvänner.

jangli-22
AAGIN Dry Gin
Master Distiller

AAGIN - The Spirit of Berlin

AAGIN inspirerar både sinnena och sinnet, och är den destillerade föreningen av passion, erfarenhet och tradition. Förföriskt fruktig och komplex bukett av noggrant utvalda botaniska ingredienser, såsom doften av magnifika rosenträdgårdar, kryddiga toner av koriander och kardemumma, färska citrusfrukter och rent berlinskt dricksvatten.

AAGINs grundare och vinmakare Markus Haas (Weingut Johanninger) upptäckte byggnaden av det tidigare lyxpappersbruket Albrecht und Meister på Aroser Allee. Det är här som visionen om AAGIN-destilleriet föddes, och platsen som nu är kärnan i produktionen av denna mästerligt handgjorda gin.

Har du blivit nyfiken på vinerna från Château Wines Direct och våra vingårdar?

Beställ din smaklåda här

Vinprovningar i Fredensborg

Château Wines Directs kontor och lager finns på vackra Danstruplund i Fredensborg, där vi tar emot vinerna direkt från vingårdarna och skickar dem vidare till våra danska och svenska kunder.
Vi håller fysiska vinprovningar i våra vackra omgivningar på Nordsjälland, men du kan också delta i onlineprovningar med vinproducenterna, vilket ger dig större kunskap om de olika vinerna samt produktionsmetod på respektive vingård.

free wine tasting

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.