Château Wines Direct byter snart namn till 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi kommer även att uppdatera vår webbshop för att spegla vårt nya namn.
Du kan följa med på www.73strandgade.dk och på vår Facebooksida.

Vi levererar till Danmark och Sverige

TRADITION. HISTORIA. HANDGJORDA VINER.

Vinarija Aleksandrović

Familjen Aleksandrović har gjort vin i över ett sekel. Med en djupt rotad koppling till kultur, mark och historia, ligger Vinarija Aleksandrović bara 80 km söder om den serbiska huvudstaden Belgrad i den gamla och vackra regionen Oplenac, känd för sina vinodlingar, vinframställning och rika, historiska arv.

Historia, odling och vinframställning sedan 1903

Sedan antiken har de böljande kullarna i Oplenacregionen använts för att odla vin, och familjen Aleksandrović har en stark koppling till detta gamla förflutna.

På romartiden var regionen känd som Vincea, och senare på medeltiden som Vinicia. Idag heter regionen Vinca.

I början av 1900-talet, nära Vinca, grundades Vencac Winemaking Cooperative tillsammans med vingårdarna hos de serbiska och jugoslaviska kungarna Peter I och Alexander Karadjordjevic I, som spred ära om Oplenac-viner i hela Europa.

Redan från början har familjen Aleksandrović arbetat nära de kungliga vinmakarna och ”källarmästarna”, och Milos Aleksandrović, familjens farfars far, var en av grundarna till Vencac Winemaking Cooperative.

Vinarija Aleksandrović-filosofin bygger på kvalitet och är djupt rotad i ett handgjort tillvägagångssätt. Vinrankorna och druvorna behandlas med stor kärlek och respekt, och bara de bästa druvorna får optimal mognad och skördas för hand.

Prokupac har en intensiv doft av mogna söt syrliga körsbär som kompletteras med dofter av kryddnejlika, kanel och eleganta vaniljtoner. Smaken är rik och harmonisk med toner av svarta körsbär och svarta vinbär och avslutas med silkeslena tanniner.

Medaljer:
Decanter UK - Bronze medal
Balkan International Wine Competition - Gold medal

1992

År 1992 fick en berömd kunglig ”källarmästare” vid namn Zivan Tadic, som emigrerade till Kanada efter andra världskriget, veta att familjen Aleksandrović återupplivade vinframställningstraditioner i Oplenacregionen. Han skickade familjen det ursprungliga receptet på ‘Trijumf’ – det bästa vinet från de kungliga vinkällarna som åtnjöts före kriget vid många av de kungliga hoven i Europa.

Baserat på det åldrande konceptet började familjen Aleksandrović skapa ett nytt kapitel i vinodlingens och vinframställningens långa familjehistoria, med stor respekt för sina förfäders erfarenhet, vetenskaplig forskning och de senaste tekniska framstegen.

År 2000 började en ny fas i utvecklingen av Vinarija Aleksandrović, när vingården färdigställde ett nytt vineri och förvärvade toppmodern utrustning för produktion av sina prisbelönta viner.

Vencac Wine
Vencac Wine
Vencac Wine

Vinodlingarna och Terroir

Vinarija Aleksandrović är den ledande privata vingården i Serbien, och alla vinerna produceras uteslutande av druvor som odlas på deras egen 75 ha mark. Vinstockarna är grupperade i tre vingårdsområden: Vinca, Jezevac och Bokanja. Alla tre områdena ligger inom några kilometer från vingården och alla kännetecknas av olika mikroklimat och jordtyper som tillhör brun skogsmark och vertisol.

Marken är lätt till medeltung med god dränering och utmärkta fysikaliska och kemiska egenskaper. De kännetecknas av en låg humushalt, vilket i kombination med skonsamt gödselmedel ger små skördar och druvor av bästa kvalitet. Jezevac-kullen kännetecknas särskilt av sin jordmånsstruktur med ett mycket lågt humusinnehåll och är rikt på stenar.

Vinstockar planteras i noga utvalda områden med sydlig exponering och massor av solsken, och raderna planteras från norr till söder. Vinarija Aleksandrović ligger på en höjd av 250–350 meter över havet.

Vencac Wine
Vencac Wine

Filosofi

Vinarija Aleksandrović-filosofin bygger på kvalitet och är djupt rotad i ett handgjort tillvägagångssätt. Vinrankorna och druvorna behandlas med stor kärlek och respekt, och bara de bästa druvorna får optimal mognad och skördas för hand.

Druvskörden reduceras från 5 kg per vinstock till endast 1–1,5 kg per vinstock för att se till att endast de bästa druvorna används för att skapa Vinarija Aleksandrović-viner.

Med samma engagemang producerar Vinarija Aleksandrović sina viner i vineriet, med toppmodern utrustning och ny teknik. Med hjälp av den senaste tekniken och genom att noggrant följa globala trender, vetenskapliga framsteg och tidigare generationers stolta traditioner har Vinarija Aleksandrović blivit ledande bland vinproducenter i denna del av Europa. Under årens lopp har Vinarija Aleksandrović vunnit hundratals medaljer från några av världens mest prestigefyllda vintävlingar, och deras viner är nu en del av den permanenta utställningen på La Cite du Vin i Bordeaux.

Vinturism

Varje år välkomnar Vinarija Aleksandrović över 15.000 vinälskare till sin vingård, både genom organiserade turer och individuella besök. Deras moderna provsmakningsrum rymmer upp till 60 personer.

Vinarija Aleksandrović erbjuder också faciliteter för seminarier, föreläsningar och affärsmöten i sina specialutrustade konferensrum, som rymmer upp till 60 personer.

För mer information, kontakta Vinarija Aleksandrović direkt: info@vinarijaaleksandrovic.rs

Besök Vinarija Aleksandrović

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.