Château Wines Direct byter snart namn till 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi kommer även att uppdatera vår webbshop för att spegla vårt nya namn.
Du kan följa med på www.73strandgade.dk och på vår Facebooksida.

Vi levererar till Danmark och Sverige

Andrew Kilian - Uncle's historia

Uncle's

Min resa in i vinmakningens värld började relativt sent. Jag var 40 år när jag skördade mina första druvor utomlands. Resten av vinframställningsteamet var i början av 20-årsåldern. Någon kallade mig Uncle, och det är ett smeknamn som fastnat.

Drömmen

Mina passioner i livet är min familj, vänner, resor, gott vin och god mat. Jag reste i 5 år till olika vinområden runt om i världen för att göra vin, och på mina resor besökte jag vackra platser både för att bo och göra vin. Jag träffade fantastiska människor i branschen, varav många är goda vänner till mig idag. Ju mer jag tänkte på det, desto mer ville jag göra vin på dessa avlägsna platser. Jag började bolla idén med några av mina vänner, och de var väldigt intresserade av och spända på att förverkliga min dröm.

Under 2018 var jag i Tyskland och hjälpte till på en väns vingård. Vi var upptagna med att avstjälka Cabernet Sauvignon för hand för fatjäsning. Det var en lång men vacker eftermiddag. Under arbetet provade vi olika Cabernet-viner från olika regioner i världen för att jämföra och avgöra vilken riktning vinet skulle ta. Under den eftermiddagen med provsmakning och arbete sa min vän att vi skulle göra ett vin av ett UNCLE’S-märke, och då gick drömmen i uppfyllelse.

Jag kontaktade sedan vänner i Napa Valley i USA, Languedoc i Frankrike och Mosel i Luxemburg för att se om jag kunde samarbeta med dem för att göra vin åt UNCLE’S. Responsen var oerhört positiv, och sedan gjordes det planer.

Uncle's Stil

Jag har haft tur under mina resor att ha arbetat i vad jag kallar “vinets nya och gamla värld”. Jag kunde ta det bästa av två världar och integrera dem i mina viner, en sorts fusion eller crossover.

Men, vilka sorters druvor? Vilka vingårdar? Och hur ska druvorna vinifieras i UNCLE’S stil? Det fanns en lista med många frågor som skulle besvaras.

Min personliga vinstil är vin med kraft, komplexitet och balans. Stilfrågor besvarade!

För Andrew Kilian är vinframställning att bearbeta och vårda något vackert som naturen har gett oss.

UNCLE’S Sauvignon Blanc Reserve 2018

Endast 300 flaskor av denna fantastiska Sauvignon Blanc gjordes för årgång 2018!
Gyllene till färgen. Ett kraftfullt torrt vin med massor av exotisk frukt. Krusbär, kola och en mild ton av ek. I gommen är den fyllig och krämig med en lång mineralfinish som dröjer sig kvar och får dig att vilja ha mer. Vinet behöver tid för att utvecklas till sin fulla rätt. Vi föreslår att du använder ett Bordeaux- eller Bourgogneglas. Vinet kan med fördel dekanteras.

Passion. Känsla. Tid.

UNCLE’S viner görs i mycket små mängder (endast 1 eller 2 barriquer). Fransk ek används för de vita vinerna och nya och gamla barriques för de röda vinerna. Det finns två anledningar till detta: mindre inslag av nya träfat, och så var det praktiskt.

För mig är vinframställning att bearbeta och vårda något vackert som naturen har gett oss. Låt vinet guida dig och följa med dig på dess fantastiska resa full av passion, känslor och tid. Jag ingriper bara när det behövs och går mycket på magkänslan!

UNCLE’S viner är gjorda med minimal intervention, med mestadels naturlig jäsning med liten eller ingen manipulation från min sida. Jag vill att vingården ska sticka ut när jag njuter av vinet. Jag är medveten om riskerna med denna typ av vintillverkning och jag kastar inte försiktigheten vind för våg. Små siffror betyder att det gör ont när saker går fel, så extrem kontroll genom hela vinframställningsprocessen är ett måste!

uncles-andrew-killiian-smelling-grape-remains-after-fermentation
uncles-andrew-killian-surfing-in-cave

UNCLE'S filosofi

När man väljer vingård är det viktiga att ha svar på: vilken druvsort, vilken jordtyp passar bäst för vinstilen, vingårdens ålder, hur stor avkastning och givetvis provning av viner från tidigare årgångar för att se hur de vinerna är och hur vinet utvecklas i flaskan över tid.

När dessa frågor har besvarats väljer vi vingården och planerar därefter. Det som är ett sådant nöje är att vi är väldigt nära vänner med vingårdarna vi arbetar med och för det mesta delar vi samma filosofi. När vi har olika inställningar till något utbyter vi åsikter och idéer. Vår relation bygger på ömsesidig tillit och respekt. Jag besöker vingårdarna några gånger om året och är alltid närvarande när druvorna plockas och jag vinifierar dem alltid själv för att hålla dem trogna UNCLE’S stil och filosofi.

UNCLE’S bjuder in dig att följa med på vår resa!

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.