Château Wines Direct byter snart namn till 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi kommer även att uppdatera vår webbshop för att spegla vårt nya namn.
Du kan följa med på www.73strandgade.dk och på vår Facebooksida.

Vi levererar till Danmark och Sverige

ROASTED PUMPKIN RISOTTO

ristet græskar risotto på tallerken

INGREDIENTS

NOTES

The Hokkaido is a small variety of pumpkin and originally comes from the
Japanese island Hokkaido. You can eat everything from a Hokkaido pumpkin,
making it easy to use in cooking. Wash your Hokkaido, then slice it vertically down the middle and remove the seeds and membranes before dicing.
If you can’t find Hokkaido in your local supermarket, you can substitute with
regular pumpkin or butternut squash.

WINE PAIRING OF THE MONTH

Prep time: 15 mins
Servings: 3-4

Cook time: 45 mins
Total time: 1 hour

INSTRUCTIONS

  1. Wash, cut, de-seed and dice your pumpkin into 3cm cubes.
  2. In a mixing bowl, toss the pumpkin cubes with 2 tablespoons of olive oil and garlic until well coated.
  3. Spread the pumpkin on a parchment paper lined tray and roast in a 220°C oven (200°C fan) until the pumpkin is cooked (soft) and has taken on a nice, golden color – approximately 20-25 minutes.
  4. While the pumpkin is roasting in the oven, warm 1 tablespoon olive oil and the butter in a pan over medium heat – then add the onion and cook until softened (make sure it doesn’t brown and reduce heat if necessary).
  5. Add the roasted pumpkin to the pan, and mash it using a potato masher or the back of a large fork. You should end up with a rough purée.
  6. Add the rice and cook for a minute or two while stirring, and then add enough stock to just cover the rice.
  7. Keep adding additional stock to the pan as the rice absorbs the liquid (½-1 cup at a time) and stir occassionally so it doesn’t stick to the bottom of the pan.
  8. Once the rice is cooked (it should be al dente – soft and slightly chewy) and all the stock is absorbed, stir in the parmesan and nutmeg . Adjust seasoning to taste.
  9. Serve hot with a drizzle of aged balsamic vinegar and
    either fresh grated parmesan or crumbled soft goat cheese with toasted pine nuts (optional).

Enjoy!

Gillar du den här artikeln?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin

Skriv en kommentar

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.