Château Wines Direct byter snart namn till 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi kommer även att uppdatera vår webbshop för att spegla vårt nya namn.
Du kan följa med på www.73strandgade.dk och på vår Facebooksida.

Vi levererar till Danmark och Sverige

EKOLOGISK. ÄKTA. UNIK.

Fattoria di Montemaggio

Det familjeägda Fattoria di Montemaggio ligger i Radda i Chianti, i hjärtat av Toscanas Chianti Classico region i Italien. De producerar handgjorda, 100% ekologiska viner som inkluderar Chianti Classico, Chianti Riserva, Chianti Gran Selezione, och deras Super Tuscany viner Torre di Montemaggio och Quinta Essentia di Montemaggio. Namnet Montemaggio kommer från “Monte Maggiore” (Stora Berget), som beror på vingårdens höga läge över havet.

Ekologiskt jordbruk när det är som bäst

Montemaggios mål är ganska enkelt: att leverera viner av hög kvalitet som verkligen uttrycker platsen där de producerats. Montemaggio koncentrerar sig på produktion av små partier för att vårda varje vinstock och varje flaska vin de producerar. Deras viner är ekologiska och 100% handgjorda.
Fattoria di Montemaggios vision är resultatet av passionen, kärleken och engagemanget för alla människor som arbetar på vingården varje dag och är framför allt resultatet av en dröm som gått i uppfyllelse för två kvinnor: Valeria Zavadnikova, den unga, passionerade ägaren till Fattoria de Montemaggio, och Ilaria Anichini, agronom och chef för vingården sedan 2005.

Montemaggios viner är till 100% hantverksmässigt gjorda med fokus på de element som är speciella och unika för terroiren där de har odlats.

Chianti Classico Riserva di Montemaggio 2014

Chianti Classico Riserva di Montemaggio är gjord på ett urval av de bästa Sangiovesedruvorna från vingårdens äldsta vinstockar och har en intensiv rubinröd färg. Vinet erbjuder en intensiv och elegant bouquet – mineral, kryddad med vilda, jordiga, läderartade toner som är typiska för Sangiovese, berikade med inslag av röd frukt och ljust trä. Elegant, fyllig, rik och sammetslen i gommen, och samtidigt tight och ihållande med trevliga tanniner. Välbalanserad. Vi föreslår att du dekanterar detta vin en timme innan servering.

Medaljer:
Gold - International Organic Awards 2021

Paradis i Toscana

Fattoria di Montemaggio ligger i hjärtat av den hisnande vackra Chianti Classico regionen i Toscana, bara en kort bilresa från Radda i Chianti, Panzano, Greve i Chianti och Gaiole i Chianti, några av de vackraste och viktigaste vinproducerande byarna i området.
Det unika med detta område är att det endast är här som Chianti Classico vin kan produceras, enligt Chianti Classico Consortium regler och förordningar.
Radda är den mest historiska byn i Chianti Classico regionen och är en vacker medeltida stad. Belägen på en kulle domineras staden av det magnifika Palazzo del Podestà (rådhuset), byggt mellan slutet av 1200 talet och början av 1300 talet. Byggnaden har 51 vapen inbäddade i fasaden, till minne av familjen Podestà som en gång ledde byn.

Garanti för utmärkt kvalitet och äkta toskanska viner

Fattoria di Montemaggio är medlem i Consortium Chianti Classico, och vingården sträcker sig över ett område på 70 hektar bestående av olika vingårdslägen, olivlundar och skogar, unikt belägna på en höjd på 450 till 600 meter över havet. Vinodlingarna täcker 8 hektar och har ett centralt läge på fastigheten med en sydvästlig exponering av stor betydelse. Jorden är rik på galestro, sandsten och alberese. Montemaggios huvudsakliga druvsort är Sangiovese, med små tillägg av Merlot, Pugnitello, Chardonnay, Malvasia Nera och Ciliegiolo.
Montemaggio är ekologiskt certifierade sedan 2009. De bedriver ekologiskt jordbruk och odlingen sker med största respekt för naturen utan att införa främmande eller kemiska element som kan skada miljön.

Rena ekologiska viner

Montemaggio är stolta över att producera högkvalitativt “Terroir” vin. Deras vinstockar planteras med hög densitet (6250 vinstockar / ha) och de producerar en mindre mängd druvor per hektar (35-60 hl / ha beroende på årgång) genom att reglera genom grön skörd och gallring.
Montemaggio använder uppbindningarna cordone speronato (sporad cordon), alberello och guyot. Skörd sker manuellt och utförs endast när druvorna är helt mogna.
Montemaggios viner är till 100% hantverksmässigt gjorda med fokus på de element som är speciella och unika för terroiren där de har odlats.

Res till den vackra världen Fattoria di Montemaggio

Italiens berömda Toscana är känd för många saker, inklusive dess vackra panoramalandskap, rika historia, kultur och framför allt dess vin. Den centrala regionen i Toscana kallas “Chianti” eller vinregionen Chianti Classico. Regionen producerar både Chianti och Chianti Classico viner, som har funnits i över 2000 år.
Om du planerar en resa till Toscana, ta dig då tid för ett besök på Fattoria di Montemaggio och upplev skönhet och gästfrihet i toppklass med en av deras turer, vinprovningar, picknickluncher, kulinariska lektioner eller till och med en målarkurs.
Vill du ha ännu mer? Bo direkt på fastigheten i deras lyxiga toskanska bondgårdsvilla med sin privata pool och upplev livet på vingården från första hand!

Besök Fattoria di Montemaggio

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.