Château Wines Direct byter snart namn till 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi kommer även att uppdatera vår webbshop för att spegla vårt nya namn.
Du kan följa med på www.73strandgade.dk och på vår Facebooksida.

Vi levererar till Danmark och Sverige

Vanliga frågor:

FAQ

Här får du svaren på några av de vanligaste frågorna om Château Wines Direct och våra tjänster. Om du av någon anledning inte hittar svaren på dina frågor här, är du välkommen att kontakta oss.

Skriv till oss: wine@chateauwinesdirect.com
(Vi gör alltid vårt bästa för att besvara e-post inom 24 timmar)

Ring oss: +45 9199 5000
(Måndag-Fredag 10:00 – 15:00)

Château Wines Direct startades av tre högkvalitativa, prisbelönta vingårdar som ville göra det enkelt för de skandinaviska kunder i Danmark och Sverige att köpa dess viner. Château Wines Directs mål är enkelt: Att bli en naturlig förlängning av vingårdarna och ge dig enkel och prisvärd tillgång till vinerna utan att behöva betala mer än du skulle ha gjort ”aux caves” (direkt från vingården).

Vi kan sälja våra viner för samma pris som våra vingårdar gör ”aux caves” (direkt från vingårdarden) eftersom Château Wines Direct inte är tänkt att vara vinstdrivande. Våra vingårdar stöder de operativa kostnaderna som krävs för att Château Wines Direct ska kunna agera distributionscentral i Fredensborg, Danmark. Det medför att vingårdarna får 100% av försäljningen av deras respektive viner vilket gör att de kan fortsätta producera de högkvalitativa viner som vi alla älskar!

Ja, för närvarande levererar vi våra viner endast till Danmark och Sverige. Dessutom tar Château Wines Direct hand om alla svenska alkoholskatter som krävs enligt lag. Det behöver du alltså inte tänka på!

Château Wines Direct accepterar följande betalningssätt både via vår hemsida och när du köper direkt i vårt lager:

  • Visa Dankort
  • Visa
  • Mastercard
  • Mobilepay
  • Maestro
  • Paypal

Vi vill naturligtvis vara säkra på att ditt vin når fram i gott skick, men lika viktigt är att vinet hanteras med särskild omsorg under transporten. Därför har vi valt att samarbeta med PostNord.

Vi levererar två gånger i veckan – tisdagar och torsdagar. Alla beställningar ska vara inkomna senast kl 12 dagen före för att kunna skickas dagen efter. Vi har en fast fraktkostnad och därmed kan du beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark kostar 100 DKK och du kan välja att få vinet levererat till hemmet, kontoret eller en av PostNords officiella avhämtningsplatser. Beställningarna når dig normalt inom 1-5 arbetsdagar.

Leverans till Sverige kostar 200 SEK och PostNord levererar direkt till din hemadress. PostNord kommer att kontakta dig angående leverans. Vid leverans måste du visa giltig legitimation för att visa att du är minst 20 år (i enlighet med svensk lagstiftning). Beställningarna når dig normalt inom 4-7 arbetsdagar.

Ja! Avhämtning från vårt lager kan göras genom att skriva eller ringa oss för att ordna en dag och en gånd (vi är venligtvis lycket tillmötesgående). Du kan även hämta din beställning under våra öppet hus med gratis vinprovning (se vår Eventsida för kommande datum och tider).

För våra svenska kunder som beståaller online och väljer att hämta på vårt lager, inkluderar betalningen dansk moms och danska punktskatter. Du måste säkerställa rapportering och betalning af nödvändig svensk punktskatt.

Vår lageradress är:
Danstrupvej 27 F
3480 Fredensborg, Danmark

Du kan skriva till oss på wine@chateauwinesdirect.com eller ringa +45 9199 5000 under våra normala kontorstider.

Både vårt kontor och lager ligger vid det vackra godset Danstruplund  Fredensborg, Danmark. Det finns gott om kostnadsfria parkeringsplatser i närheten av vårt lager. Det tar inte mer än 15-20 minuter med bil från Helsingörs hamn och en kort 5-10 minuters bilresa från motorväg E47 innan du är framme . Du hittar vägbeskrivningar här.

Naturligtvis! Vi uppmuntrar dig att besöka en av våra öppet hus med gratis vinprovning som vi normalt erbjuder den första fredagen i varje månad. Eventet tar plats i en avslappnad atmosfär på vårt lager. Se vår eventkalendar här.Om du är intresserad av att vara värd för en privat vinprovning så kan vi ordna det för både små och stora sällskap utifrån dina önskemål. E-posta oss – vi återkommer snarast och hjälper dig att planera den perfekta vinprovningen utifrån dina önskemål.

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.