Château Wines Direct byter snart namn till 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi kommer även att uppdatera vår webbshop för att spegla vårt nya namn.
Du kan följa med på www.73strandgade.dk och på vår Facebooksida.

Vi levererar till Danmark och Sverige

Ekologisk rosé från

Domaine du Bourrian

Vingården Domaine du Bourrian ligger i hjärtat av soliga Saint-Tropez och producerar ekologiska viner från Provence. På Chateau Wines Direct erbjuder vi Domaine du Bourrians ekologiska rosévin som tar dig till drömmarna om vackra och lyxiga sommardagar på franska rivieran.

Ekologiska viner från Provence utan användning av bekämpningsmedel

Domaine du Bourrian är den äldsta av nio vingårdar i kommunen Gassin på halvön Saint-Tropez i Frankrike. En glamorös och världsberömd region känd för sina många soltimmar och milda havsbris, vilket också gör detta vackra område lämpligt för vinodling.

Vinerna från Domaine du Bourrian har vunnit många utmärkelser vid prestigefyllda vintävlingar i Frankrike och vingården producerar endast ekologiska viner. Det finns särskilt två processer som hjälper till att göra vinerna från Domaine du Bourrian till något speciellt: vinodlingarna där de organiska druvorna växer och vineriet där vinet mognar och tappas på flaska.

Druvorna odlas utan användning av syntetiska medel, så vingårdarna har blivit en del av ett naturligt och självförsörjande ekosystem som inte behöver bekämpningsmedel. De läckra vinerna från Domaine du Bourrian innehåller färre sulfiter än icke-ekologiska viner, som du som vinkännare utan tvekan både kan känna och uppskatta!
Domaine du Bourrian värnar noggrant om den traditionella smaken och aromen som kännetecknar Provence-vinerna, medan vingården hjälper till att förbättra hur druvorna odlas i området.

Vinerna från Domaine du Bourrian har vunnit många utmärkelser vid prestigefyllda vintävlingar i Frankrike och vingården producerar endast ekologiska viner.

Rosé Collection Privée 2019 från Domaine du Bourrian

Vacker och ljusrosa färg. Näsan är uttrycksfull och erbjuder godis med arom av hallon, vilda jordgubbar och krispig toner. Smaken är full och rund med en lång finish med trevliga toner av vinbär.

Medaljer:
Médaille d'Argent 2020 - Concours des Vines Foire de Brignoles en Provence Verte

Vinerna från Domaine du Bourrian

Vinproduktion i 150 år

På vägen till Saint-Tropez faller ögonen på den långa raden av höga lönnträd som leder till vingården Domaine du Bourrian. De första hänvisningarna till Bourrian kan dateras till år 1055 och hittades i klostret Saint-Victor de Marseille.

Vingårdens imponerande stenmurar skapades för 150 år sedan och har sedan dess bildat ramen för de framgångsrika, traditionella vinerna från Provence.

2015 inledde de nya ägarna ett treårigt projekt för att renovera fastigheten och produktionsanläggningarna för att återskapa vingårdens gamla traditioner. Under processen har de gamla byggnadernas unika uttryck och utrustning behållits, som en kontrast till modern teknik och avancerad utrustning som används idag för att producera vin.
Varje år producerar Domaine du Bourrian upp till 250 000 flaskor vin som lagras under de mest optimala förhållandena. Som en del av vingårdens renovering har byggnaderna, som tidigare inrymt gamla träfat och tankar, förvandlats till stämningsfulla utrymmen där evenemang och vinprovningar kan hållas. Besökare kan också njuta av vinerna utomhus på den vackra terrassen, under de gamla, skuggiga lönnträden.

Vingårdens Côtes-de-Provence-viner

Vinodlingen Domaine du Bourrian ligger vid foten av Gassin-bergen på halvön Saint-Tropez. Här värms jorden upp av solens varma strålar medan havsbrisen ger druvorna fukt och hjälper till att skapa deras unika smak och arom. Vingårdens 24 ha är avsedda för viner med beteckningen Côtes-de-Provence och IGP. De odlas utan bekämpningsmedel och har organisk certifiering.

Ekologisk rosé från Provence

Druvsorterna Grenache (Grenache Noir), Cinsaut, Syrah och Tibouren skapar vingårdens känsliga och välsmakande ekologiska roséviner enligt de klassiska traditionerna i Provence.

Skörden är en viktig tid för alla vinmakare. Druvorna får mogna tills de har nått rätt mängd socker och oftast är druvorna redo för skörd i början av september. Tidigt på morgonen, innan solen går upp, plockas de svala druvorna noggrant och transporteras till vingården. Därefter kyls druvorna igen innan de pressas försiktigt. Det hjälper till att höja kvaliteten på Domaine du Bourrians friska ekologiska rosévin från Provence.

Skapa dina privata evenemang på Domaine du Bourrians vingård i Provence

Du kan hyra Domaine du Bourrians vingård för privata evenemang, och personalen på vingården hjälper dig gärna att organisera möten, presentationer eller andra privata evenemang.

Du kan också beställa en professionell fotograf, kläder och utrustning i Provence-stil om du vill skapa en speciell atmosfär och oförglömliga stunder i vingårdens vackra omgivningar.
Kontakta oss direkt om du vill ha mer information om vilka möjligheter som finns.

Besök Domaine du Bourrian

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.