Château Wines Direct byter snart namn till 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi kommer även att uppdatera vår webbshop för att spegla vårt nya namn.
Du kan följa med på www.73strandgade.dk och på vår Facebooksida.

Vi levererar till Danmark och Sverige

Ekologisk vin från

Domaine de la Senche

Domaine de la Senche är en liten familjeägd boutique-vingård som ligger i hjärtat av byn La Livinière i den södra franska regionen Languedoc. Domaine de la Senche producerar små mängder ekologiska viner av hög kvalitet.

Liten ekologisk vinproduktion med hög kvalitet

Domaine de la Senches mantra är att “kvalitetsvin skapas i vingården”. De är stolta över sina olika vingårdslägen, vilket hjälper till att skapa den fantastiska komplexiteten i deras viner. Domaine de la Senche fokuserar på ekologiskt jordbruk med lite ingripande i vinodlingen, och de använder endast metoder som är tillåtna enligt de organiska principerna.
De markbereder jorden regelbundet för att undvika herbicider, och de använder organiskt gödselmedel istället för kemikalier för att höja kvaliteten på druvorna.
Druvorna skördas för hand när de har nått rätt mognad och sockerhalt, sedan sorteras druvorna innan man fortsätter med processen. Vinet jäser i både temperaturkontrollerade ståltankar och ekfat.
På de 3,6 hektar vinstockarna, som är cirka 20 år gamla, producerar Domaine de la Senche cirka 11 000 flaskor vin om året. Vingårdens utsökta röda viner är gjorda av druvsorterna Syrah, Grenache och Carignan.
Domaine de la Senche producerar också ekologisk extra ”virgin” olivolja av mycket hög kvalitet från sina 200 olivträd.

Domaine de la Senche fokuserar på ekologiskt jordbruk med lite ingripande i vinodlingen, och de använder endast metoder som är tillåtna enligt de organiska principerna.

Cuvée SOMI 2017 från Domaine de la Senche

Dark ruby color with purple reflections. On the nose, elegant aromas of ripe, dark, fruit (prune, cherry) as well as liquorice and spices. The notes of dark fruit, spice and liquorice on the palate give a complex, full-bodied wine with a silky texture and well-integrated ripe tannins. The finish is warm, long and elegant.

Awards:
Le Guide Hachette 2020 - 2 stars (meaning "remarkable" wine)

Vin från Domaine de la Senche

En vacker och solig region med en fascinerande historia

Domaine de la Senche ligger i bergen norr om huvudvägen som går mellan Toulouse och Montpellier. På kullen, bara 30 minuter bort, ligger den vackra medeltida staden Carcassonne med sitt berömda fort, La Cité.

Staden Narbonne, som ligger vid Canal de la Robine och den första romerska bosättningen i Frankrike, ligger 40 minuters bilresa från vingården.
Byn La Livinière har varit känd för sin vinproduktion sedan romartiden, och faktiskt betyder stadens ursprungliga namn Lavineira “platsen planterad med vin”.

De flesta vinstockar planteras på en platå av kalksten på 80-300 meters höjd med jord av lera och silt, där man också hittar skogstillväxt och ”garrigue”, som är en låg och doftande medelhavsvegetation. De svarta bergen omger denna kuperade region, håller kvar värme och sol och ger svalare temperaturer på kvällen och natten. Fluktuationerna i temperaturen hjälper till att forma druvornas utsökta kvalitet.

La Livinière är en del av beteckningen Minervois. På grund av den speciella terrängen uppnådde några av vingårdarna 1999 i La Livinière en speciell status med beteckningen Cru La Livinière, som har strängare regler för avkastning, druvsorter, mogningsnivå och godkännanden från en officiell smakpanel.

Rött vin Cuvée SOMI från Domaine de la Senche, som har vunnit flera priser och är tillverkat av druvor från denna fantastiska terroir, har uppnått Cru La Livinière-status.

Händelser på Domaine de la Senche

Domaine de la Senche ägs och drivs av en norsk familj som har fått det erkända WSET-diplomet. De erbjuder vinprovningar och guidade turer på vingården och i vineriet.

Lunch i vingården eller i vinkällaren för privata grupper kan ordnas genom att kontakta vingården direkt.

Besök Domaine de la Senche

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.