Château Wines Direct byter snart namn till 73 Strandgade Vinbar & Butik!
Vi kommer även att uppdatera vår webbshop för att spegla vårt nya namn.
Du kan följa med på www.73strandgade.dk och på vår Facebooksida.

Vi levererar till Danmark och Sverige

VINER MED SJÄL

CLOS JANGLI®

Efter att ha rest världen över för att utveckla jordbruksprojekt bestämde sig Stéphane Singery, en jordbruksingenjör med passion för vinstockar och biologisk mångfald, för att starta vinodling i Storhertigdömet Luxemburg. 2014 köpte Stéphane tillsammans med sin fru Sophie 2 ha av en vinodlare, och påbörjade omgående omställningen till ekologisk odling. Andra markområden skulle följa: några tunnland gamla vinstockar med Auxerrois, Pinot Gris, lite Pinot Noir och Riesling. Till att börja med drevs vingården av hans fru Sophie, då Stéphane bara hade sin fritid till att engagerat jobba med vinstockarna för att producera druvor för utmärkt crémant och autentiska viner att njuta av.

I januari 2018 tog Stéphane över ledningen av vingården, som nu upptar 100 % av hans tid.

Luxembourg Moselle

CLOS JANGLI® ligger i Luxemburg Mosel, ett område rikt på biologisk mångfald, inte långt från Remich, Scheierberg. Vingården är idealiskt vänd mot sydsydväst och drar nytta av en lerkalkstensjord och en unik underjord innehållande kalk, vilket ger framtida viner en sällsynt karaktär och en god portion mineralitet. Men det är inte allt – det ekologiska förhållningssättet kompletterat med respekt för biologisk mångfald (användning av nyckelpigor och andra insekter mot myggor, användning av havre som botemedel mot vissa sjukdomar etc.) och manuellt arbete – allt detta bidrar till en optimal utveckling av druvorna. För att inte tala om den speciella relation Stéphane har till sina vinstockar: “Jag smeker växterna och pratar med dem.” Resultatet är druvor av överlägsen kvalitet, vilket fortfarande överraskar hans vinmakarvänner.

Sedan 1991 har “Crémant de Luxembourg” varit Luxemburgs svar på fransk Champagne, som snabbt blivit en favorit. Luxemburg är det enda landet utanför Frankrike som har tillåtelse att producera mousserande viner som heter Crémant.

Clos Jangli® Cruvée Hermitage Brut

Denna kvalitets Crémant är av högsta kaliber från Clos Jangli. Ljusgul stråfärg, Cuvée Hermitage Brut är fräsch och fruktig med en uppfriskande och behaglig syra som är perfekt balanserad. Näsan erbjuder aromer av brioche med en lätt rostad underton, vit persika, gult äpple, rostad mandel och smörkola. Superfin perlage med en härlig kvardröjande finish som lätt kan hålla sig mot vilken champagne som helst!

Cuvée Hermitage Brut kompletterar ett brett utbud av mat, från aptitretare till desserter, och är underbar som aperitif eller bara för att njuta.

Viner från Clos Jangli®

Namnet CLOS JANGLI®

Ursprunget till namnet CLOS JANGLI® kommer från det faktum att vingården korsas av en cykel- och gångväg, byggd på den gamla järnvägslinjen Jangeli, som förbinder kurorten Mondorf les Bains med Remich, utgångspunkten för utflykter på floden Mosel.

Exceptionella viner på prestigefyllda flaskor

CLOS JANGLI® är kända för sina “exceptionella viner på prestigefyllda flaskor”. Vinerna lagras mestadels på ekfat. Druvorna är handplockade, vilket säkerställer ett starkt urval i vingården. Alla vingårdar jäser individuellt, vilket gör det möjligt att fånga och bevara den unika karaktären hos de individuella vinområdena.

Bubblor i sitt DNA

Stéphane kommer ursprungligen från Champagne Ardennerna och har bubblor i sitt DNA. Han började därför skapa en Crémant de Luxembourg av högsta kvalitet som uppfyller kraven från appellationen: druvornas exklusiva luxemburgska ursprung, manuell skörd, låga eller korta vinstockar där druvorna ger en idealisk syra till crémanten, och andra jäsning på flaska i minst 9 månader. För mognad driver han kravet ytterligare och låter sin crémant vila i 18 till 36 månader på sin jästfällning. Resultatet: Större aromatisk komplexitet, som understryker bubblornas extrema finess. Detta långsiktiga arbete har belönats med en silvermedalj vid Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019 i England.

Besök Clos Jangli®

Shipping

We offer flat-rate shipping costs so you can order as much wine as you want without having to pay extra!

Shipping within Denmark is DKK 100 and normally arrives within 1-4 business days.

Shipping to Sweden is SEK 200 and normally takes 4-7 business days.

You can also choose to pick up your order from our warehouse in Fredensborg, DK.

Read more about our shipping process here.

Frakt

Vi erbjuder fast fraktkostnader så att du kan beställa så mycket vin du vill utan att behöva betala extra!

Frakt inom Danmark är 100 DKK och anländer normalt inom 1-4 arbetsdagar.

Frakt till Sverige är 200 kr och tar normalt 4-7 arbetsdagar.

Du kan också välja att hämta din beställning från vårt lager i Fredensborg, DK.

Las mer om frakt här.

På grund av COVID-19-situationen i Danmark kan Château Wines Direct inte längre garantera samma leveranstider som tidigare. Men du kan självklart fortfarande beställa alla dina favoritviner!

Château Wines Direct följer situationen noga och vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få dina leveranser så snart som möjligt. Vi använder handsprit och handskar i vårt lager när vi packar dina paket.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att beställa med avhämtning från vårt lager, men bara efter överenskommelse – kom ihåg att skriva till oss för att boka en tid: vin@chateauwinesdirect.se.

Vi hoppas på förståelse under dessa extraordinära tider. Ta hand om er själva – och varandra. Skål!

Du ser så ung ut!

Är du över 20 år?

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att köpa och besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.

Anmäla Dig Till Vår VIP-Klubb

Prenumerera på vårt VIP Nyhetsbrev

No spam – Only exclusive wine event, inspiration and every once in while a good offer.